Notification

Icon
Error

Changing/Editing tblComputerSystem.DomainRole

Posted: Thursday, June 20, 2019 7:23:33 PM(UTC)
Brian.Kintech

Brian.Kintech

Member Original PosterPosts: 3
0
Like
I've inherited Lansweeper from previous agents, and so far, I love it. Wish I'd had it in past jobs!

Many of the reports can differentiate between servers and workstations by referencing a value called tblComputerSystem.DomainRole which is very useful for deployment, for example. Don't want to push a reboot to a server by mistake!

But I've found that some of my servers aren't being reported correctly, and I see no way to view or edit the domain role value in Lansweeper. I have 7.1.100.16 installed and licensed.
KrisNelson
#1KrisNelson Member Posts: 39  
posted: 6/20/2019 8:02:02 PM(UTC)
You can't really change this since its being fed from the Win32_ComputerSystems WMI.

-Kris
Brian.Kintech
#2Brian.Kintech Member Original PosterPosts: 3  
posted: 6/20/2019 8:08:48 PM(UTC)
Originally Posted by: KrisNelson Go to Quoted Post
You can't really change this since its being fed from the Win32_ComputerSystems WMI.

-Kris


...ohhhhhhhhhhhhh. Well, then if I can change it on the hardware, Lansweeper will read it from there? That makes sense.
Esben.D
#3Esben.D Member Administration Posts: 1,740  
posted: 6/24/2019 2:41:17 PM(UTC)
You could change it in the database, but it will just be overwritten once it rescans the machine. Best to change it on the machine itself so it reports accurately in WMI

Active Discussions

Lansweeper Lansweeper Not Saving New Asset
by  Esben.D   Go to last post Go to first unread
Last post: Today at 3:54:17 PM(UTC)
Lansweeper Getting only the first Owner of an Asset
by  ToMonkey  
Go to last post Go to first unread
Last post: Today at 3:45:30 PM(UTC)
Lansweeper Report of assets names behind switches/routers
by  dsimonspan   Go to last post Go to first unread
Last post: Today at 3:05:09 PM(UTC)
Lansweeper Help Desk: Top 10 users submitting tickets
by  LGuth  
Go to last post Go to first unread
Last post: Today at 1:38:08 PM(UTC)
Lansweeper Office365: Sharepoint library permissions
by  n.klug   Go to last post Go to first unread
Last post: Today at 8:47:24 AM(UTC)
Lansweeper Update relation: Owned by from Active Directory
by  davdyv  
Go to last post Go to first unread
Last post: Today at 8:03:06 AM(UTC)
Lansweeper Uptime incorrect
by  CyberCitizen   Go to last post Go to first unread
Last post: Today at 1:29:08 AM(UTC)