Notification

Icon
Error

SCCM Integration

Posted: Thursday, April 30, 2020 4:18:06 PM(UTC)
joel.marquis

joel.marquis

Member Original PosterPosts: 5
0
Like
I've followed the guide on how to integrate Lansweeper with SCCM as shown here:

https://www.lansweeper.c...ng-lansweeper-with-sccm/

However, when I try to scan the newly created SCCM target it comes back with the below error which means absolutely nothing to me! Has anyone else experienced this and been able to resolve it?

The operation failed: The relationship could not be changed because one or more of the foreign-key properties is non-nullable. When a change is made to a relationship, the related foreign-key property is set to a null value. If the foreign-key does not support null values, a new relationship must be defined, the foreign-key property must be assigned another non-null value, or the unrelated object must be deleted.

Cheers
Joel
Erik.T
#1Erik.T Member Administration Posts: 99  
posted: 5/25/2020 5:29:26 PM(UTC)
Hi joel,

The error you are seeing can be throw when the account provided in Lansweeper does not have the correct privileges.
The account for scanning SCCM has to have local administrative permissions on the SCCM server and at minimum, the read-only analyst security role in the SCCM administrative users.

We have made some improvements to our SCCM scanning logic, so if you're not running the latest version of Lansweeper, I would recommend first updating to the latest version which could already fix your issue.
joel.marquis
#2joel.marquis Member Original PosterPosts: 5  
posted: 6/2/2020 8:51:33 AM(UTC)
Originally Posted by: Erik.T Go to Quoted Post
Hi joel,

The error you are seeing can be throw when the account provided in Lansweeper does not have the correct privileges.
The account for scanning SCCM has to have local administrative permissions on the SCCM server and at minimum, the read-only analyst security role in the SCCM administrative users.

We have made some improvements to our SCCM scanning logic, so if you're not running the latest version of Lansweeper, I would recommend first updating to the latest version which could already fix your issue.


Thanks for the reply but this doesn't appear to be the case. My Lansweeper service account is in the domain admins group in AD as well as being a local admin on the SCCM server itself, I've also tried Read-Only and Full Administrator rights within SCCM.

Are there any logs I can look at?

Cheers
Joel

Active Discussions

Lansweeper Lost Configuration tab (Admin rights)
by  kspap   Go to last post Go to first unread
Last post: Today at 10:30:12 AM(UTC)
Lansweeper Deployment with different user rights
by  Jupiter_IT  
Go to last post Go to first unread
Last post: Today at 9:39:20 AM(UTC)
Lansweeper cisco fuji device not linking with connected devices
by  char   Go to last post Go to first unread
Last post: Yesterday at 9:12:07 AM(UTC)
Lansweeper Microsoft CVE-2020-1425
by  Richard_B  
Go to last post Go to first unread
Last post: 7/3/2020 4:29:41 PM(UTC)
Lansweeper Wake on Lan in VLANs
by  FrankSc   Go to last post Go to first unread
Last post: 7/3/2020 1:56:46 PM(UTC)
Lansweeper Ticket Closed = email to all helpdesk desk agents
by  Laurent Maene  
Go to last post Go to first unread
Last post: 7/3/2020 1:23:49 PM(UTC)
Lansweeper Helpdek Call Re-Opened
by  pryan67   Go to last post Go to first unread
Last post: 7/3/2020 1:12:17 PM(UTC)
Lansweeper Office 365 32bit vs 64bit?
by  brodiemac-too  
Go to last post Go to first unread
Last post: 7/2/2020 10:35:19 PM(UTC)