Notification

Icon
Error

Switch: HP V1910-24G - Web Server

Posted: Thursday, May 15, 2014 11:42:02 AM(UTC)
mesce

mesce

Member Original PosterPosts: 2
0
Like
This issue has been solved! Click here to view the solution
Hi, we are currently using Lansweeper to conduct an IT Audit and for most of our switches Lansweeper is connecting and retrieving the full information of the switch via SNMP credentials.

However the switches on our 10.1.1.1 range are only being seen as web servers and not switches, they can be pinged and logged in from where the Lansweeper service is installed and the snmp credentials are the same however it only shows them as WebServers

Any ideas?


Kind Regards,

Lorenzo
Lansweeper
#1Lansweeper Member Posts: 13,442  
posted: 5/16/2014 10:58:51 PM(UTC)
If these switches were detected as web servers, Lansweeper was likely only able to access HTTP and not SNMP. The SNMP credential(s) mapped to these switches may be incorrect. Please contact support@lansweeper.com and provide us with the following so we can troubleshoot:
- Program Files (x86)\Lansweeper\Service\Errorlog.txt, as present on your Lansweeper server.
- Screenshot of one problem switch's Lansweeper webpage.
- Screenshot of a connection test performed to the switch using DeviceTester.exe. You can find this tool in Program Files (x86)\Lansweeper\Actions on your Lansweeper server. Make sure you perform your test *on your Lansweeper server*.
DaveNL
#2DaveNL Member Posts: 1  
posted: 6/5/2014 11:58:00 AM(UTC)
Hello Lorenzo,

We had the same issue with our HP 3800 Series Switch. After reading the post from Lansweeper and running the DeviceTester tool I discovered that SNMP was not "enabled"according to this tool.

After investigating the switch (we have more and only one didn't work) I discovered that vlan0 did not have an IPaddress and on the other switches it has.
Adding the following to configuration of the problem switch resolved the problem and made SNMP available:
snmp-server reponse-source <ipaddress of the switch which is used for snmp queries>


Hope this helped you.
Mårten
#3Mårten Member Posts: 3  
posted: 6/25/2014 3:05:16 PM(UTC)
DaveNL solution did resolved our problems with our HP Procurve 8206zl switch, thanks for sharing.

\Mårten

Active Discussions

Lansweeper Show attached USB devices
by  Dannnnooo   Go to last post Go to first unread
Last post: Today at 10:42:17 AM(UTC)
Lansweeper Lansweeper Ubiquiti AP Bullet Devices
by  Beta_Tester  
Go to last post Go to first unread
Last post: Today at 8:59:06 AM(UTC)
Lansweeper Report to find ScanServer 'not working'
by  Rocher Vincent   Go to last post Go to first unread
Last post: Today at 8:07:26 AM(UTC)
Lansweeper Security: HSTS Missing
by  Grey  
Go to last post Go to first unread
Last post: Yesterday at 9:36:49 PM(UTC)
Lansweeper Include custom ticket fields as email tags
by  brownscar   Go to last post Go to first unread
Last post: 9/29/2020 4:09:02 PM(UTC)
Lansweeper SSH - Keyboard Interactive Authentication
by  blackmoonwolf  
Go to last post Go to first unread
Last post: 9/29/2020 1:21:59 PM(UTC)
Lansweeper Lansweeper Dark Theme
by  blackmoonwolf   Go to last post Go to first unread
Last post: 9/29/2020 1:18:32 PM(UTC)
Lansweeper Drag and Drop Email
by  Chris Durham  
Go to last post Go to first unread
Last post: 9/29/2020 7:13:09 AM(UTC)