Notification

Icon
Error

Accurate Network Topology

Posted: Wednesday, March 19, 2014 12:53:04 AM(UTC)
WING987

WING987

Member Original PosterPosts: 16
16
Like
It would be nice if the scans on a switch report the switch that it is connected too instead of just "Uplink." Currently we must look at the ports of each switch and manually enter the information. I understand that this occurs because multiple MAC's are found, but only one is the next hop.

Additionally, with this information it wouldnt be too far of a leap to add a network topology section where you can view the topology in one view for a given network/IP range. Something that works similar to Cisco Network Assistant, or The Dude without all of the added functions of switch control and configuration (although that wouldn't be a bad idea in itself).
Lansweeper
#1Lansweeper Member Posts: 13,442  
posted: 3/20/2014 12:21:28 PM(UTC)
We have added your feature requests to our customer wish list, but do not currently have a release date for them.
RDBraswell
#2RDBraswell Member Posts: 5  
posted: 4/26/2016 5:17:39 PM(UTC)
Is there any update on this feature? This would drastically simplify network mapping.
Susan.A
#3Susan.A Member Administration Posts: 1,536  
posted: 6/7/2016 6:31:51 PM(UTC)
We unfortunately do not have an estimated release date for this change. We deliberately mark ports with more than X number of connected MAC addresses as uplinks for now. It is not currently possible to see which assets are connected to these particular ports.
kpatz
#4kpatz Member Posts: 1  
posted: 8/7/2016 9:21:06 PM(UTC)
Hi, I'm also interested in knowing what the "X" uplink threshold is, and whether it can be modified. We have a few unmanaged switches, and it would be nice to be able to view which managed switch port is closest to them. Being able to either increase the value of X, or to be able to manually set a switchport to "non-uplink" status would be very helpful.
Thanks,
Kurt
Carl527
#5Carl527 Member Posts: 8  
posted: 10/3/2016 7:49:25 PM(UTC)
This feature would be helpful to me for the same reasons. Or if we could run a report that would list all MAC addresses on a port and not do a "roll-up" to uplink status. I manage 1100+ switches and have a large problem of people bring in their own home switch. One problem with ports listed as uplink is that some of these are connected to access points.
AquaGoat
#6AquaGoat Member Alpha Tester Posts: 14  
posted: 2/27/2020 4:30:33 PM(UTC)
I also would like to know the 'X' threshold of MAC addresses displayed on a single port.

This limitation is greatly reducing the LanSweeper effectiveness of tracking assets across our Wireless Infrastructure. We have many devices connecting wirelessly through Access Points that simply display 'Uplink' in our Switch Port Map.
jwalker55
#7jwalker55 Member Posts: 1  
posted: 3/4/2020 8:44:29 PM(UTC)
This would be very helpful, and other products (even free ones - Observium, Spiceworks, etc) have been able to do this for years. Instead of "Uplink", we want to see the remote switch and port number at the other end.
ufficioced
#8ufficioced Member Posts: 45  
posted: 4/7/2020 9:09:02 AM(UTC)
having a network topology tool into Lansweeper is real a "must", please give us feedback about this feed

Active Discussions

Lansweeper NOT doesn't work as expected
by  KevinA-REJIS   Go to last post Go to first unread
Last post: Yesterday at 5:49:29 PM(UTC)
Lansweeper Combined Vulnerability Report Q1 2019
by  Leslie Stroobant  
Go to last post Go to first unread
Last post: Yesterday at 3:27:42 PM(UTC)
Lansweeper All Devices with WINS Service Running on the Network
by  Andy.S   Go to last post Go to first unread
Last post: Yesterday at 2:44:56 PM(UTC)
Lansweeper Physical Laptops and Desktops Only
by  pryan67  
Go to last post Go to first unread
Last post: Yesterday at 1:51:56 PM(UTC)
Lansweeper Assistance With AV & Bitlocker Report
by  Andy.S   Go to last post Go to first unread
Last post: Yesterday at 12:50:47 PM(UTC)
Lansweeper Count of completed KB installation Report
by  jamie21  
Go to last post Go to first unread
Last post: 6/4/2020 11:49:57 AM(UTC)
Lansweeper local admin users of a specific device
by  Andy.S   Go to last post Go to first unread
Last post: 6/4/2020 10:42:23 AM(UTC)
Lansweeper Bitlocker Report not contain all computers
by  Andy.S  
Go to last post Go to first unread
Last post: 6/3/2020 6:20:53 PM(UTC)