Notification

Icon
Error

Scan User Exclusion / Define User OU for active scanning

Posted: Friday, May 7, 2010 10:17:56 AM(UTC)
DamenIB

DamenIB

Member Original PosterPosts: 7
0
Like
Hi,

We would like to Exclude some users details from being scanned.
because not all users are relevant and some are even "sensitive".
Our helpdesk should not have to see the details.

Perhaps is even possible when the exclusion is active the account doesn't show as "Last User"

Regards,

Lvv
Lansweeper
#1Lansweeper Member Posts: 13,442  
posted: 5/7/2010 10:30:36 AM(UTC)
Which user details do you want to exclude?
DamenIB
#2DamenIB Member Original PosterPosts: 7  
posted: 5/7/2010 10:33:57 AM(UTC)
Well,

Everything really, even the username.

I basicly comes to this: I dont want to see the user anywhere in lansweeper.

Regards,

Lvv
Amartya Mukherjee
#3Amartya Mukherjee Member Posts: 1  
posted: 9/13/2021 8:10:35 AM(UTC)
Hi,

Even I am looking for the option to exclude users from scanning. I do not want lansweeper to scan the user details - this is unnecessarily consuming licenses. I do have an alternate method to manage my users.

Please help me.

Regards,
Amartya

Almada
#4Almada Member Posts: 2  
posted: 9/17/2021 6:43:34 PM(UTC)
Originally Posted by: Lansweeper Go to Quoted Post
Which user details do you want to exclude?


You have to decide how the entire exclusion mechanism will manage ALL manually included data. I have 3 devices (all actually inactive and unused servers - in AD) being identified/categorized automaticaly as unknown and (re)added to assets list each time that scheduled scans ran, even after excluded also by IP and by hostname (Windows computer - i've manually changed asset type of each but they keep in assets list and when removed but they back to unknown type and appear again in assets list). That boring loop is driving me crazy and angry. By the way, why the hell a default location needs to persistently count as an ASSET (same "unknown" type loop)? You have to change that behaviour to NEVER put excluded data in assets list! It seems like you purposelly left it that way to force some more license spends (change my mind). Version: 9.0.0.17.

Active Discussions

Lansweeper Upgrade Win 10 build to version 2004
by  CyberCitizen   Go to last post Go to first unread
Last post: Today at 12:11:55 AM(UTC)
Lansweeper Sort Reports by Last Changed
by  LANGuy  
Go to last post Go to first unread
Last post: Yesterday at 7:02:23 PM(UTC)
Lansweeper Windows Encryption Method
by  elKastr0nom   Go to last post Go to first unread
Last post: Yesterday at 6:02:07 PM(UTC)
Lansweeper Built in report - AD Password Expired
by  FezUSA  
Go to last post Go to first unread
Last post: Yesterday at 3:12:17 PM(UTC)
Lansweeper Helpdesk Dashboard Shared Tab
by  mark chamberlain   Go to last post Go to first unread
Last post: Yesterday at 2:32:20 PM(UTC)
Lansweeper Uninstall an software with Password
by  CyberCitizen   Go to last post Go to first unread
Last post: Yesterday at 6:20:28 AM(UTC)
Lansweeper Scanning for Events in Applications and Services Logs
by  Geoff P G  
Go to last post Go to first unread
Last post: 10/20/2021 5:22:11 PM(UTC)