Notification

Icon
Error

Constantly maxing out licenses - Configuration/scanning

Posted: Monday, December 28, 2020 11:17:20 PM(UTC)
Heather

Heather

Member Original PosterPosts: 1
0
Like
I know there has to be a way to customize the reports and the assets being scanned, so I stop continually running out of licenses. I am not the admin that originally configured LanSweeper, so I'm trying to get some insight into the program and how best to have it scan my network since I have never used it previously. Are there any tips that might help?
Brandon
#1Brandon Member Posts: 175  
posted: 12/29/2020 10:14:59 PM(UTC)
Hover over assets, the click on Windows. Go through the list and look for assets that are red. These are assets that Lansweeper can't reach. Either the credentials are incorrect, or maybe the computer was removed from the network.

Hover over server configuration and to to server options. Look at the asset cleanup options. See if any of them need to be adjusted.

FYI: Monitors don't count toward your license limit.

Hope this helps.

Active Discussions

Lansweeper Firefox 102 & ESR 91.11
by  Esben.D   Go to last post Go to first unread
Last post: Today at 8:12:07 AM(UTC)
Lansweeper Performance report not shows result
by  NoraD  
Go to last post Go to first unread
Last post: 6/28/2022 7:52:27 AM(UTC)
Lansweeper Duplicate AD Users
by  Randy Costa   Go to last post Go to first unread
Last post: 6/27/2022 5:25:04 PM(UTC)
Lansweeper mail reports
by  swede  
Go to last post Go to first unread
Last post: 6/27/2022 7:47:09 AM(UTC)
Lansweeper Multiple Devices Owned by Users (asset relations)
by  Adrian Scott   Go to last post Go to first unread
Last post: 6/22/2022 5:34:51 PM(UTC)
Lansweeper SW installed for specific users account
by  SteveN63  
Go to last post Go to first unread
Last post: 6/22/2022 2:45:00 PM(UTC)