Notification

Icon
Error

AD User report - Last login and enabled/disabled

Posted: Monday, November 18, 2019 12:07:22 PM(UTC)
GMcCartney

GMcCartney

Member Original PosterPosts: 2
1
Like
Hi folks,

Been using a number of OOTB reports but would like to play a little more with more what is available for AD auditing, I am looking for some reports that can show me the following.

User accounts last known login.
User accounts that are enabled and disabled.

Would like to be able to schedule these for a weekly run.

Your input would be most appreciated. First post by the way so be gentle :)

Thank you.
pryan67
#1pryan67 Member Posts: 80  
posted: 11/20/2019 6:56:07 PM(UTC)
Originally Posted by: GMcCartney Go to Quoted Post
Hi folks,

Been using a number of OOTB reports but would like to play a little more with more what is available for AD auditing, I am looking for some reports that can show me the following.

User accounts last known login.
User accounts that are enabled and disabled.

Would like to be able to schedule these for a weekly run.

Your input would be most appreciated. First post by the way so be gentle :)

Thank you.


There's a built in report called "Active Directory: Enabled/Disabled users" that might work for you. While it won't tell you the last time they logged in, the lastchanged" field might be useful, or you can modify the report to show you the REAL "last changed" date from by ticking the checkboxes for "whenChanged" and "LastLogon". The "LastChanged" field appears to mean nothing, as we have a user who hasn't logged in since 5/25/16 (we need to clean up AD badly :) ) but it shows that it was "lastchanged" 11/19/19, but teh "when changed" field is 7/11/19 (which is under the "object" tab in AD)
GMcCartney
#2GMcCartney Member Original PosterPosts: 2  
posted: 11/21/2019 11:14:16 AM(UTC)
Thanks, I will have a look and pass back my findings.

Thank you.

Active Discussions

Lansweeper "add cc user" doesn't show the correct listings
by  JLPingree   Go to last post Go to first unread
Last post: Yesterday at 8:12:44 PM(UTC)
Lansweeper Default User Date Format
by  RickW99456  
Go to last post Go to first unread
Last post: Yesterday at 5:00:51 PM(UTC)
Lansweeper Duplicate assets (Servers)
by  FrankSc   Go to last post Go to first unread
Last post: Yesterday at 3:20:28 PM(UTC)
Lansweeper Lansweeper load the disk subsystem
by  Alexey Gorbachev  
Go to last post Go to first unread
Last post: Yesterday at 3:13:17 PM(UTC)
Lansweeper Lost Configuration tab (Admin rights)
by  kspap   Go to last post Go to first unread
Last post: Yesterday at 10:30:12 AM(UTC)
Lansweeper Deployment with different user rights
by  Jupiter_IT  
Go to last post Go to first unread
Last post: Yesterday at 9:39:20 AM(UTC)
Lansweeper cisco fuji device not linking with connected devices
by  char   Go to last post Go to first unread
Last post: 7/5/2020 9:12:07 AM(UTC)
Lansweeper Microsoft CVE-2020-1425
by  Richard_B  
Go to last post Go to first unread
Last post: 7/3/2020 4:29:41 PM(UTC)