Notification

Icon
Error

Rename detection if serial is empty - How to resolve rename detection problems if the serial of the asset is empty

Posted: Thursday, July 11, 2019 9:08:05 AM(UTC)
Szilard

Szilard

Member Original PosterPosts: 1
0
Like
For a certain PC manufacturer all devices we run miss serial number in Lansweeper and also retriev empty value if queried using WMI locally. This causes that a new aset is detected each time a device is renamed, as rename detection checks on Model, Serial and MAC. Does anybody have an idea how to overcome this issue? Using wmic to query the devices bios serialnumber and baseboard serialnumber are both empty.

Thank you!
Esben.D
#1Esben.D Member Administration Posts: 1,930  
posted: 7/12/2019 8:25:59 AM(UTC)
Big pain in the ass, but adding the serial numbers manually would work.

I'm not 100% sure what the behaviour of rename detection is when the serial number is missing. Maybe you can ask support?

Active Discussions

Lansweeper Duplicate Asset 1 Mac address, 1 domain\computer\1
by  jstrong71   Go to last post Go to first unread
Last post: Today at 9:16:58 PM(UTC)
Lansweeper Dell Service Tag
by  cycleheat  
Go to last post Go to first unread
Last post: Today at 5:07:22 PM(UTC)
Lansweeper VM use 2 licence asset
by  PhilippeC.   Go to last post Go to first unread
Last post: Today at 4:52:33 PM(UTC)
Lansweeper Windows Defender AV
by  Mikey!  
Go to last post Go to first unread
Last post: Yesterday at 4:32:50 PM(UTC)
Lansweeper Deployment Package Successful but Log error
by  CyberCitizen   Go to last post Go to first unread
Last post: Yesterday at 12:23:38 AM(UTC)
Lansweeper Dynamic Groups - Mass edit fields
by  confablab  
Go to last post Go to first unread
Last post: 11/8/2019 6:25:36 PM(UTC)
Lansweeper LSAgent Install switches
by  Ryan.G   Go to last post Go to first unread
Last post: 11/8/2019 3:35:31 PM(UTC)
Lansweeper Static Group status
by  Ryan.G  
Go to last post Go to first unread
Last post: 11/8/2019 3:31:59 PM(UTC)