Notification

Icon
Error

All Widget configuration is grayed out - General widget question, not a custom widgets question

Posted: Thursday, October 27, 2016 2:17:58 PM(UTC)
Mike6436

Mike6436

Member Original PosterPosts: 34
0
Like
I would like to make certain widgets available to my users as well as remove some but they are all grayed out. Please see the attached screenshot.

I am using an administrator account.

Is there something I can do to make them "active" or is this by design? If it is by design, what is the reasoning?

Thanks!

Mike6436 attached the following image(s):
Capture.JPG
Karel DS
#1Karel DS Member Lansweeper Developer Administration Posts: 202  
posted: 10/28/2016 3:40:35 PM(UTC)
This is indeed by design, you're not supposed to edit these settings for built-in widgets as this might break the way they work. With custom widgets you can do what you want. Can edit means the widget has fields which can be filled in, and stay filled in after leaving the website (for example to select a specific report or add a specific link to an iframe widget). Not shown in the helpdesk is for widgets which aren't supposed to be visible to people who are only agents and don't have access to the asset management part of Lansweeper. Webpage is the physical location of the widget's webpage inside the Lansweeper folder. It is also possible these options might change in the future, so users changing these settings might also conflict with that.

So, your options are (next to the permissions to show helpdesk or deployment tables in reports):
  • Users that have access to asset management will see all widgets
  • Agents who don't have asset management access will only see helpdesk widgets
  • User who aren't an agent and don't have access to asset management currently can't use any widgets

We might add more options in the future, for example some widgets which all users can see.
Mike6436
#2Mike6436 Member Original PosterPosts: 34  
posted: 10/28/2016 5:01:35 PM(UTC)
Karel,

Thanks for that explanation. That helps greatly. However, I have a user who has access to asset management but cannot see all of the widgets. For instance, the News widget (not the Lansweeper news widget). It doesn't even appear under the "+Add Widgets" section.

I am sure I am just missing something but, I am not sure what.

Do you have any suggestions?

Thanks!
Karel DS
#3Karel DS Member Lansweeper Developer Administration Posts: 202  
posted: 11/10/2016 11:12:19 AM(UTC)
If the user is not an agent then he won't be able to see a bunch of helpdesk widgets (ex. Events, Helpdesk Report ...). This is normal.

The widget you're mentioning (Helpdesk news) not showing up seems to be a bug, however. We'll look into that.
Mike6436
#4Mike6436 Member Original PosterPosts: 34  
posted: 11/10/2016 5:14:06 PM(UTC)
Thank you! Please let me know if you need anything else from me.
Andrew W.
#5Andrew W. Member Posts: 5  
posted: 5/8/2018 4:28:08 PM(UTC)
Was there ever a resolution for this? I seem to be experiencing the same problem.

I want to be able to post news as described here: https://www.lansweeper.c...ith-the-news-widget.html . But I am not able to see "News" in the Add Widgets menu.

Thank you!
Andrew

Active Discussions

Installer Install .Net Framework 4.7.2
by  John B Fairbrother   Go to last post Go to first unread
Last post: 5/6/2021 4:58:23 PM(UTC)
Installer Sophos Silent Install
by  Craig  
Go to last post Go to first unread
Last post: 4/14/2021 8:09:58 PM(UTC)
Installer Say what you write
by  RobertoP   Go to last post Go to first unread
Last post: 3/31/2021 1:30:54 PM(UTC)
Installer Uninstall KB5000802
by  CyberCitizen  
Go to last post Go to first unread
Last post: 3/25/2021 7:51:14 AM(UTC)
Installer RDP - enable/disable - add/delete users
by  RobertoP   Go to last post Go to first unread
Last post: 2/9/2021 11:25:52 AM(UTC)
Installer Microsoft Edge (Chromium) 84.0.522.44
by  PLSJohnJohn  
Go to last post Go to first unread
Last post: 1/21/2021 11:46:38 PM(UTC)
Installer Install Tight VNC server
by  RobertoP   Go to last post Go to first unread
Last post: 12/16/2020 2:48:36 PM(UTC)
Installer Instal/Update Firefox to 84.0
by  RobertoP  
Go to last post Go to first unread
Last post: 12/16/2020 2:36:41 PM(UTC)