Notification

Icon
Error

Asset Radar detecting nothing

Posted: Wednesday, May 20, 2020 12:31:19 PM(UTC)
alfiet

alfiet

Member Original PosterPosts: 14
0
Like
Hi,

I upgraded to the latest version yesterday, asset radar passed the compatibility checks, I've selected all the network interfaces and it's set to logging only. I've left it a day, on a subnet that should have plenty going on, and it's detected absolutely nothing.

Please could you let me know if there is something else required to get it working, either within Lansweeper or on the server (i.e. firewalls, security software etc.) ?

Thanks
cjcox
#1cjcox Member Posts: 13  
posted: 5/20/2020 10:40:50 PM(UTC)
Logic tells me that Lansweeper isn't performing any kind of network miracle. So, the "radar" is just for packets visible to your interface, a lot of which is just going to be associated with your local LAN segment of the Lansweeper host.

I think the missing piece of Radar are deployable "radars" for each "network" you have so automatic collection can be done. Lansweeper would then communicate with the remote radars on each network to retrieve discovered information. Sounds like a future feature that is needed.

The alternative (bad) would be to put the Lansweeper on a span (where that works) to see other networks. Why is this bad? Lots of packets. Possibly too many packets, things will be missed. However, the passive nature of the radar probably means that over time, it will still discover "all things" possible.

Regardless, the latter should probably be spoken about in the documentation for sure... but probably all of this needs to be discussed (and implemented as in the case of the remote radars).

Active Discussions

Lansweeper NOT doesn't work as expected
by  KevinA-REJIS   Go to last post Go to first unread
Last post: Yesterday at 5:49:29 PM(UTC)
Lansweeper Combined Vulnerability Report Q1 2019
by  Leslie Stroobant  
Go to last post Go to first unread
Last post: Yesterday at 3:27:42 PM(UTC)
Lansweeper All Devices with WINS Service Running on the Network
by  Andy.S   Go to last post Go to first unread
Last post: Yesterday at 2:44:56 PM(UTC)
Lansweeper Physical Laptops and Desktops Only
by  pryan67  
Go to last post Go to first unread
Last post: Yesterday at 1:51:56 PM(UTC)
Lansweeper Assistance With AV & Bitlocker Report
by  Andy.S   Go to last post Go to first unread
Last post: Yesterday at 12:50:47 PM(UTC)
Lansweeper Count of completed KB installation Report
by  jamie21  
Go to last post Go to first unread
Last post: 6/4/2020 11:49:57 AM(UTC)
Lansweeper local admin users of a specific device
by  Andy.S   Go to last post Go to first unread
Last post: 6/4/2020 10:42:23 AM(UTC)
Lansweeper Bitlocker Report not contain all computers
by  Andy.S  
Go to last post Go to first unread
Last post: 6/3/2020 6:20:53 PM(UTC)