Notification

Icon
Error

HP Warranty scan - broken for some products

Posted: Thursday, November 21, 2019 11:12:40 AM(UTC)
Moopere

Moopere

Member Original PosterPosts: 9
1
Like
Hello Folks,

Looks like scanning HP warranty on some devices is broken when we're scanning against the HPE database.
See this:

Parsing error: Cannot parse 'https://support.hpe.com/hpsc/wc/public/find?lang=us&rows%5B0%5D.item.countryCode=US&rows%5B0%5D.item.serialNumber=CNB7G7W36J'

If I manually copy the URL above and end up at the HPE site it states that:

"The information you provided does not match our records. Please review your entry again and make any necessary edits or contact HPE for more assistance."


If one uses the HP warranty check site (not HPE):

https://support.hp.com/us-en/checkwarranty

Its happy and doesn't produce any error, just provides the correct warranty details.

Is there a way to add an alternative warranty check URL to lansweeper?

Esben.D
#1Esben.D Member Administration Posts: 1,982  
posted: 11/22/2019 2:59:06 PM(UTC)
Are you sure you are on the latest version?

We regularly update HP warranty retrieval since HP likes to do the same ;)
Moopere
#2Moopere Member Original PosterPosts: 9  
posted: 11/23/2019 8:34:11 AM(UTC)
v7.2.105.2

Checking for updates tells me that I'm up to date.
M Redfern
#3M Redfern Member Posts: 1  
posted: 12/10/2019 12:30:44 PM(UTC)
We have exactly the same issue, there have been no successful HP warranty scans for us since 24/10/19, 2 days after the last Lansweeper release came out
DJohnson
#4DJohnson Member Posts: 3  
posted: 12/11/2019 12:14:16 AM(UTC)
Just put up a new Lansweeper installation yesterday and I am having the same issue. I installed the update that was released today and am still getting the parsing error.
Cweeks
#5Cweeks Member Posts: 1  
posted: 12/11/2019 2:10:49 AM(UTC)
Week old install for me. No warranty info. Last version worked fine
Esben.D
#6Esben.D Member Administration Posts: 1,982  
posted: 12/12/2019 3:17:05 PM(UTC)
I've checked further and there is a known issue with retrieving warranty data from HP devices. The HP API has been down for a while and our fallback method of scraping the website, unfortunately, is non-functional currently as well due to changes at the end of HP. We're currently in contact with HP to try to get a more permanent resolution here, to hopefully set up reliable warranty retrieval via API (as we do for Dell).

Unfortunately, as we're reliant on a 3rd party, slowing down the process, it's difficult to give an estimate on when we can resolve this.
Moopere
#7Moopere Member Original PosterPosts: 9  
posted: 1/3/2020 8:39:30 AM(UTC)
This problem appears to be fixed now? Can anyone confirm?

The warranty scan errors in the lansweeper log are gone and the problematic printers seem to have updated details.
nnewton
#8nnewton Member Posts: 20  
posted: 1/8/2020 2:37:11 AM(UTC)
I'm on v7.2.105.2 and I have 139 warranty scanning errors in the report, all of them are HP.

Most of them are this error:

Parsing error: Cannot parse 'https://support.hpe.com/hpsc/wc/public/find?lang=us&rows%5B0%5D.item.countryCode=US&rows%5B0%5D.item.serialNumber=<SERIAL>'

I tried one of the URLs in a browser and it returned a warranty page, but after refreshing a few warranties, I started getting this:

Could not open page
The service or information you requested is not available at this time.
Please try again later.

(Error: system-websrv_unavail)

I guess HP have a very strict limit for warranty queries.
Jack of All Trades
#9Jack of All Trades Member Posts: 7  
posted: 1/9/2020 11:26:00 AM(UTC)
Not fixed. Im on the latest version - 7.2.106.48 and still can't see warranty for our HP products...
TBMPS
#10TBMPS Member Posts: 1  
posted: 1/21/2020 3:29:08 AM(UTC)
The use of the HP warranty scan is the primary purpose for my wanting to use Lansweeper. Seemed to have a good following too. Any word on when this might be working again? I am currently running in trial mode, if we can get this feature working, I will definitely be a paid user.
nnewton
#11nnewton Member Posts: 20  
posted: 1/21/2020 4:11:59 AM(UTC)
The warranty scanning used to be really good a few years ago, but I think HP started really restricting it. Seems like you can only look up a couple at a time before it starts blocking you.

I've registered for the HP Developers so I can access the warranty using the API, but that doesn't work for servers since the split and now we get this on the warranty API page at HP:

Please note: The beta Warranty API is currently unavailable.
We will resume operations at a later time.
For small numbers of devices, please consider HP Support's manual Warranty Checking web form.

So all-around terrible when looking up HP warranties.

None of this is really LANSweeper's fault, I think they are doing the best they can with what HP is providing.

Luckily we only use HP for our ESX host blades, so manually looking up and populating the warranty dates for 10-20 new machines every year isn't too onerous.
zaty
#12zaty Member Posts: 1  
posted: 2/21/2020 1:52:38 PM(UTC)
Hi,
i wrote for myself Powershell script to get all HP computers/laptop assets from DB, use Powershell module to get warranty info thru SOAP API and update asset in DB.


You will need these PS1 modules:
https://github.com/dotps1/HPWarranty
https://docs.microsoft.c...le?view=sql-server-ver15

Code:

$assets = Invoke-Sqlcmd -ServerInstance servername -Database lansweeperdb -Username lansweeperuser -Password 'password' -Query @"
SELECT a.AssetID, a.AssetName, b.Serialnumber, b.SystemSKU
FROM lansweeperdb.dbo.tblAssets a, lansweeperdb.dbo.tblAssetCustom b
WHERE a.AssetID = b.AssetID AND
a.Assettype = -1 AND
b.Warrantydate is NULL AND
b.Manufacturer in ('HP','Hewlett-Packard');
"@

foreach ($asset in $assets) {
    $assetId = $asset.AssetID
    $assetName = $asset.AssetName

    $warranty = ((Get-HPIncWarrantyEntitlement -SerialNumber $asset.SerialNumber -ProductNumber $asset.SystemSKU).OverallEntitlementEndDate | Measure-Object -Maximum).Maximum
    Write-Output "$assetID  $assetName  $warranty"

    Invoke-Sqlcmd -ServerInstance servername -Database lansweeperdb -Username lansweeperuser -Password 'password' -Query @"
    UPDATE dbo.tblAssetCustom
    SET Warrantydate = '$warranty'
    WHERE assetID = $assetId
"@
}
Daniel Z
#13Daniel Z Member Posts: 1  
posted: 3/2/2020 7:14:54 AM(UTC)
Originally Posted by: Esben.D Go to Quoted Post
I've checked further and there is a known issue with retrieving warranty data from HP devices. The HP API has been down for a while and our fallback method of scraping the website, unfortunately, is non-functional currently as well due to changes at the end of HP. We're currently in contact with HP to try to get a more permanent resolution here, to hopefully set up reliable warranty retrieval via API (as we do for Dell).

Unfortunately, as we're reliant on a 3rd party, slowing down the process, it's difficult to give an estimate on when we can resolve this.


Dear Esben,

are there any updates regarding this problem, this function is really important for us.

thanks

Daniel
Martin Wildi
#14Martin Wildi Member Posts: 1  
posted: 3/25/2020 9:55:16 AM(UTC)
I do have the same Problem :(

LanSweeper asks "https://support.hpe.com..." for Notebooks and Computers. Shouldn't this be hp.com? If i do the Check manually, i go to "https://support.hp.com/".

It's a real pain at the moment, customers rely on this information.

Thanks for fast patching.

greets
martin
Lars Kruse UNI CPH
#15Lars Kruse UNI CPH Member Posts: 1  
posted: 3/25/2020 12:10:37 PM(UTC)
HI Esben & Co.

Warranty lookup was been the specific reason, that we have bought this product.

Lansweeper connects to the HP Enterprise server, when looking up clients.
Look at https://github.com/dotps...master/HPWarranty/Public
You will see that there at two different scripts.

I believe an attribute like chassis type, can be used to determine which server to contact.

Honestly.
This has been a problem for something like 6 months…
I have sent you at least two mails explaining that LS looks up warranty on the wrong server/Company
As I have explained in my email, HP and HPE have split into two different companies - and have different warranty databases. It may well be that the HP API does not work, but fix the f... pointers first.

I am so disappointed that you haven't fixed this.
My colleagues are loosing confidence in the product.

Lars Kruse
€ 24.000 p.a. customer.
JérômeS
#16JérômeS Member Posts: 1  
posted: 5/27/2020 2:34:13 PM(UTC)
Originally Posted by: Martin Wildi Go to Quoted Post
I do have the same Problem :(

LanSweeper asks "https://support.hpe.com..." for Notebooks and Computers. Shouldn't this be hp.com? If i do the Check manually, i go to "https://support.hp.com/".

It's a real pain at the moment, customers rely on this information.

Thanks for fast patching.

greets
martin


I totaly agree with this, it's not the right url used to check the Wks warranty.
I cannot remember where, but at a time, you were able to put a list of url for the warranty check in lansweeper.

Anyone have news about this issue ?

Does anyone have news about this
abarker5
#17abarker5 Member Alpha Tester Posts: 9  
posted: 6/19/2020 4:01:43 PM(UTC)
I can't believe this still isn't fixed. None of our HP products warranties are showing and we have thousands of errors in the Lansweeper warranty scan error report. When I use the URL in the error report to manually go to the HP warranty lookup site, it tells me the serial number isn't enough and I also have to enter a product number.
abarker5 attached the following image(s):
error.png
report.png
Richie_Rich
#18Richie_Rich Member Posts: 2  
posted: 6/25/2020 6:57:05 PM(UTC)
The following KB shows how to edit the Asset warranty URL FYI
https://www.lansweeper.c...ufacturer-support-links/

Brandon
#19Brandon Member Posts: 15  
posted: 6/25/2020 7:10:32 PM(UTC)
Originally Posted by: Richie_Rich Go to Quoted Post
The following KB shows how to edit the Asset warranty URL FYI
https://www.lansweeper.c...ufacturer-support-links/



This URL is not used to scan the warranty on the computer. Granted you can go to the asset and click on the serial number to get the warranty info, but this will not help with things like the warranty report.
Richie_Rich
#20Richie_Rich Member Posts: 2  
posted: 6/25/2020 7:14:44 PM(UTC)
Dang it - you are indeed correct :-(
JPrins
#21JPrins Member Posts: 1  
posted: 7/1/2020 3:47:38 AM(UTC)
DearSupport

Are you currently investigating thsi issues? I have also submitted a ticket for this but no respnse.

I think 6 months of waiting is not good enough.
FrankSc
#22FrankSc Member Administration Posts: 43  
posted: 7/2/2020 12:55:07 PM(UTC)
Hello,

We are indeed looking into this. We realize that warranty scanning is a valuable feature.
As this issue was initiated by changes made to the HP Warranty API, we are currently in communication with HP to find a solution to get this working again.
mwrobo09
#23mwrobo09 Member Posts: 55  
posted: 7/8/2020 9:31:22 PM(UTC)
This should be made a high priority. This has not been working for some time, and I am trying to do planning for next year and many of my devices have not been pulled in a long while. I am manually going through 1000 devices trying to enter the information.

Please fix ASAP.
Filip H
#24Filip H Member Posts: 2  
posted: 8/10/2020 1:12:26 PM(UTC)
Are there any updates on this.
I know that Lansweeper was working on this, but I can't find any updates...
Bruce.B
#25Bruce.B Member Administration Posts: 558  
posted: 8/10/2020 4:56:10 PM(UTC)
No news to share as of this moment unfortunately.
Filip H
#26Filip H Member Posts: 2  
posted: 8/10/2020 9:18:24 PM(UTC)
So strange that reply #12 from zaty works perfectly (in my environment) but that Lansweeper can't seem to get it working.
Well thanks zaty as I can use your work around for the time being ;-)

Active Discussions

Lansweeper Windows 10 Upgrade to 2004
by  Alex Beaumier   Go to last post Go to first unread
Last post: Today at 1:18:01 PM(UTC)
Lansweeper snmp trap HP 1910 switch
by  info   Go to last post Go to first unread
Last post: Today at 11:52:17 AM(UTC)
Lansweeper Lsagent cloud relay changes the scanserver value
by  ghelpdesk  
Go to last post Go to first unread
Last post: Today at 2:45:11 AM(UTC)
Lansweeper Is there a chance to get the firewall off via Lansweeper?
by  RedWood   Go to last post Go to first unread
Last post: Yesterday at 11:23:31 PM(UTC)
Lansweeper Not working Wake on Lan
by  RedWood  
Go to last post Go to first unread
Last post: Yesterday at 11:17:33 PM(UTC)
Lansweeper Wake on Lan Issues
by  RedWood   Go to last post Go to first unread
Last post: Yesterday at 11:06:12 PM(UTC)
Lansweeper New Web Interface
by  anpatterson03  
Go to last post Go to first unread
Last post: Yesterday at 10:05:19 PM(UTC)