Notification

Icon
Error

Changes in the licensing model

Posted: Friday, August 2, 2019 2:52:09 PM(UTC)
BullGates

BullGates

Member Original PosterPosts: 242
2
Like
Hello, the recent changes in the licensing model were really a surprise for us. We had in my case an increase of cost of around 3700% that is really not acceptable.

Sorry to say but we have to opt out and abandon Lansweeper, it's a great tool, I don't say it does not deserve the price if you use all the functionalities - but for our use case we have many policies that do not let us use not even close of the 50% of functions, so we cannot afford to have such an increase. I tried to explain this to the management and commercials without success, maybe other users will have the same issue when they have to renew.

Basically there's no "Unlimited assets" license, and you will be charged 0,98€/asset per year. This will make the licensing costs raise in most of the users.
CyberCitizen
#1CyberCitizen Member Posts: 247  
posted: 9/6/2019 7:04:26 AM(UTC)
Disable the stuff that you don't need.
RKCar
#2RKCar Member Posts: 43  
posted: 9/17/2019 9:08:44 PM(UTC)
Figured I'd give my two cents here as well. We're up for renewal and need an additional 3000 assets to cover in the near term (yay growth!). Was a bit of a surprise to find that they did away with any volume license discount above 5000 assets. The website still functions like you get a volume discount as it asks you to reach out to their sales team for asset counts above that number.

I like the software, and my intentions are to try and get it approved for another year, but they may be shooting themselves in the foot for larger clients.
magic7502
#3magic7502 Member Posts: 11  
posted: 10/24/2019 6:07:56 PM(UTC)
Originally Posted by: BullGates Go to Quoted Post
Hello, the recent changes in the licensing model were really a surprise for us. We had in my case an increase of cost of around 3700% that is really not acceptable.

Sorry to say but we have to opt out and abandon Lansweeper, it's a great tool, I don't say it does not deserve the price if you use all the functionalities - but for our use case we have many policies that do not let us use not even close of the 50% of functions, so we cannot afford to have such an increase. I tried to explain this to the management and commercials without success, maybe other users will have the same issue when they have to renew.

Basically there's no "Unlimited assets" license, and you will be charged 0,98€/asset per year. This will make the licensing costs raise in most of the users.


I agree! I couldn't believe the insane price increase percentage! I think Lansweeper is great and we have been using it for about 7 years. However, it has been extremely difficult to get the huge price jump approved for our budget. I don't want to have to say goodbye to Lansweeper, but if I can't get it approved, that's what's going to happen :(
MakeBug
#4MakeBug Member Posts: 56  
posted: 10/25/2019 10:51:23 AM(UTC)
Hm, that makes me a bit worried. My license runs out in 53 days (still didn't get contacted by them yet, 14 days prior is a bit short if you increase the price of your product).
Anyone knows who I have to contact to ask for a quotation?
BullGates
#5BullGates Member Original PosterPosts: 242  
posted: 11/4/2019 6:40:30 PM(UTC)
Originally Posted by: CyberCitizen Go to Quoted Post
Disable the stuff that you don't need.


That won't help much, we don't use a lot of stuff since most of the features won't work in our environment because it's very closed and safe. I've asked LS to reconsider and create a moderate offer/profile for some of the features we use, and they didn't accepted.

As many mentioned, for large companies like the one I work for, it's impossible to spend additional budget since we have to report it at least one year before, so the normal for us is that we won't buy and stop using it.
BullGates
#6BullGates Member Original PosterPosts: 242  
posted: 11/4/2019 6:57:13 PM(UTC)
Originally Posted by: MakeBug Go to Quoted Post
Hm, that makes me a bit worried. My license runs out in 53 days (still didn't get contacted by them yet, 14 days prior is a bit short if you increase the price of your product).
Anyone knows who I have to contact to ask for a quotation?


You can ask for a quotation in the link https://www.lansweeper.com/pricing/

Active Discussions

Lansweeper Check if Netbios is disabled over TCP/IP
by  CyberCitizen   Go to last post Go to first unread
Last post: Today at 2:35:37 AM(UTC)
Lansweeper Change the Callto: link to Tel:
by  CyberCitizen  
Go to last post Go to first unread
Last post: Today at 2:05:38 AM(UTC)
Lansweeper Ticket Info Meter incorrect
by  pfalls  
Go to last post Go to first unread
Last post: Yesterday at 4:32:21 PM(UTC)
Lansweeper OS: Not latest Build of Windows 10 report
by  RKCar   Go to last post Go to first unread
Last post: Yesterday at 3:08:52 PM(UTC)
Lansweeper Windows Defender AV
by  Mikey!  
Go to last post Go to first unread
Last post: Yesterday at 2:48:54 PM(UTC)
Lansweeper Allow Users and cc Users to edit ticket form field
by  eoinpryan   Go to last post Go to first unread
Last post: Yesterday at 12:41:05 PM(UTC)
Lansweeper Mobile App
by  jdvuyk  
Go to last post Go to first unread
Last post: Yesterday at 2:28:56 AM(UTC)