Notification

Icon
Error

Lansweeper Reporting Old Assets as New

Posted: Monday, September 16, 2019 2:18:15 PM(UTC)
Jpatterson

Jpatterson

Member Original PosterPosts: 5
0
Like
Contents of errorlog.txt

2019-09-14 20:25:13,980 [SCAN_10.40.195.11] INFO Error updating or inserting last scan DNS redirected to 1205-DC02 but expected computer 1205-DC02.something.local
at LansweeperService.ComputerScanning.CheckWMIInitialAccessOK(Asset #=q7m_xSQK3jbu3ZYpxRFPpEA==)
at LansweeperService.ComputerScanning.CheckWMIAccessIP(Asset #=q7m_xSQK3jbu3ZYpxRFPpEA==, Func`2 #=qJSGaJ8d9O64iMDIMrqj1ew==)
2019-09-15 12:00:25,077 [SCAN_10.40.1.19] INFO Error updating or inserting last scan DNS redirected to AS-APPS but expected computer AS-APPS.something.local
at LansweeperService.ComputerScanning.CheckWMIInitialAccessOK(Asset #=q7m_xSQK3jbu3ZYpxRFPpEA==)
at LansweeperService.ComputerScanning.CheckWMIAccessIP(Asset #=q7m_xSQK3jbu3ZYpxRFPpEA==, Func`2 #=qJSGaJ8d9O64iMDIMrqj1ew==)

Thanks-
Esben.D
#1Esben.D Member Administration Posts: 1,982  
posted: 9/17/2019 4:24:17 PM(UTC)
The only case I've seen like this ended up not being a simple mistake in the way the data was reported on.

How did you determine that old machines are being reported as new?
Jpatterson
#2Jpatterson Member Original PosterPosts: 5  
posted: 9/17/2019 7:53:07 PM(UTC)
The machine is a server that has been in lansweeper since 2017.
Esben.D
#3Esben.D Member Administration Posts: 1,982  
posted: 9/18/2019 8:56:17 AM(UTC)
Is it being displayed in a specific report for new devices or has the first seen changed?

The one time I saw this error, the problem just ended up being a mistake in a report the person was using. You can always contact support and send them the errorlog and screenshots.
Jpatterson
#4Jpatterson Member Original PosterPosts: 5  
posted: 9/18/2019 8:09:00 PM(UTC)
Yes, we have an email alert setup that warns us each our if there are new assets added to the network. Typically we only get one alert when creating new virtual machines. For some reason we get an email every hour with just this one asset as-apps.

Thanks-
Esben.D
#5Esben.D Member Administration Posts: 1,982  
posted: 9/19/2019 8:45:09 AM(UTC)
Could you check which report is being used for the alert? Maybe the update changed something in the report.

As long as the assets' first seen date has not changed, it not a "scanning" issue, but a reporting issue.

If it is a custom report you can also post it here and I can take a look at it.

Lastly, you can update to the latest version 7.2.100.23 from here: https://www.lansweeper.com/update-lansweeper/
Jpatterson
#6Jpatterson Member Original PosterPosts: 5  
posted: 9/19/2019 12:52:14 PM(UTC)
Yes, updated to 7.2.100.23 a few days ago when this started. We use the canned report:

Computer: New computers found in the last 5 minutes

and set up an email alert.

Thanks for your time-

Active Discussions

Lansweeper Windows 10 Upgrade to 2004
by  Alex Beaumier   Go to last post Go to first unread
Last post: Today at 1:18:01 PM(UTC)
Lansweeper snmp trap HP 1910 switch
by  info   Go to last post Go to first unread
Last post: Today at 11:52:17 AM(UTC)
Lansweeper Lsagent cloud relay changes the scanserver value
by  ghelpdesk  
Go to last post Go to first unread
Last post: Today at 2:45:11 AM(UTC)
Lansweeper Is there a chance to get the firewall off via Lansweeper?
by  RedWood   Go to last post Go to first unread
Last post: Yesterday at 11:23:31 PM(UTC)
Lansweeper Not working Wake on Lan
by  RedWood  
Go to last post Go to first unread
Last post: Yesterday at 11:17:33 PM(UTC)
Lansweeper Wake on Lan Issues
by  RedWood   Go to last post Go to first unread
Last post: Yesterday at 11:06:12 PM(UTC)
Lansweeper New Web Interface
by  anpatterson03  
Go to last post Go to first unread
Last post: Yesterday at 10:05:19 PM(UTC)