Notification

Icon
Error

Not all software is listed in installed software list

Posted: Friday, July 26, 2019 2:28:14 PM(UTC)
Oleksandr

Oleksandr

Member Original PosterPosts: 8
0
Like
I am managing 50 laptops and we are slowly growing to paid plan on lansweeper.
But I was shocked when I found out that not all software is listed in software list.

I am showing as example my laptop.

http://i.piccy.info/i9/f...116/31061/1313648/s3.png

Now we go to report and see that it is missing. Ok, let's check on server.

http://i.piccy.info/i9/0...202/50178/1313648/s2.png

wat??

Skype, Slack, Source Tree, SSL VPN Agent, Sublime - WHERE ARE YOU???
Oleksandr
#1Oleksandr Member Original PosterPosts: 8  
posted: 7/29/2019 8:49:19 AM(UTC)
Anyone?
Oleksandr
#2Oleksandr Member Original PosterPosts: 8  
posted: 7/30/2019 2:08:14 PM(UTC)
It's a pity, we will change asset management software.
CyberCitizen
#3CyberCitizen Member Posts: 307  
posted: 7/31/2019 5:32:10 AM(UTC)
Is Source Tree a Windows Store App?

I know Lansweeper has an issue reporting on Store apps, as that could be the issue, it also depends on if the software writes to the add / remove programs.

If it is store applications in a business environment you might want to look at Management tool for the Microsoft Store for Business.
Oleksandr
#4Oleksandr Member Original PosterPosts: 8  
posted: 7/31/2019 8:44:09 AM(UTC)
Originally Posted by: CyberCitizen Go to Quoted Post
Is Source Tree a Windows Store App?

I know Lansweeper has an issue reporting on Store apps, as that could be the issue, it also depends on if the software writes to the add / remove programs.

If it is store applications in a business environment you might want to look at Management tool for the Microsoft Store for Business.


https://www.sourcetreeapp.com/

Source Tree is standalone application, not from Windows store.
As well as Skype for Desktop, Slack, SSL VPN Agent, Sublime.
This is only list for "S" symbol.
CyberCitizen
#5CyberCitizen Member Posts: 307  
posted: 8/1/2019 1:02:44 AM(UTC)
I just installed SourceTree. It installs to the user profile, however I kicked off a scan and confirmed it was picked up for me.

UserPostedImage
Esben.D
#6Esben.D Member Administration Posts: 1,977  
posted: 8/1/2019 8:39:21 AM(UTC)
If software is installed for specific users, you will have to scan the machine with the user it is installed for. Otherwise, it won't be picked up.

As for other software, it has to be in the "Add or remove programs" in Windows. Since Lansweeper scans the same source as that page uses.

As Cyber said, this does not include Windows store apps.

Lastly, If you need help quickly, our support is the best place to go. The forum is just people helping people, it's not an official support channel.

Active Discussions

Lansweeper Default tabs not being deleted.
by  RobertB   Go to last post Go to first unread
Last post: Yesterday at 11:34:50 PM(UTC)
Lansweeper SCCM - Overrighting Lansweeper Info
by  The Boss  
Go to last post Go to first unread
Last post: Yesterday at 9:39:00 PM(UTC)
Lansweeper Windows Defender AV
by  Mikey!   Go to last post Go to first unread
Last post: Yesterday at 6:23:02 PM(UTC)
Lansweeper Changes in the licensing model
by  BullGates   Go to last post Go to first unread
Last post: Yesterday at 4:17:46 PM(UTC)
Lansweeper User deletion requirements
by  Adam Poole  
Go to last post Go to first unread
Last post: Yesterday at 2:45:58 PM(UTC)