Notification

Icon
Error

Uptime incorrect - Uptime showing incorrect against some assets

Posted: Friday, July 19, 2019 10:53:33 AM(UTC)
alfiet

alfiet

Member Original PosterPosts: 11
0
Like
Hi, I'd like to use the 'Assets: Uptime since last reboot' report to get a list of computers that haven't been rebooted recently so that i can target them for remote reboots to get Windows Updates installed etc.

However, the Uptime against some computers seems to be incorrect - for example there are some systems that are rebooted every day that are displaying as last rebooted a long time ago - the highest is 233 days. I've physically rebooted some of the computers myself and then rescanned them, and they still show up with the same uptime following the scan. There's nothing consistent with the computers having this problem. Around 2/3 of our assets seem to be OK, but 1/3 of them are showing uptimes that are wrong.

Please could anybody let me know if they have any ideas on this? We're running version 7.1.117.4

Thanks
CyberCitizen
#1CyberCitizen Member Posts: 195  
posted: 7/22/2019 1:29:08 AM(UTC)
Look at Windows 10 Fast Boot.

It puts the machine into a sleep hybrid mode etc, so the machine doesn't actually shut down, hence the reporting time is correct by Lansweeper.

On one of the machines.
Run "shutdown -r -f -t 0"

This will do a forced shutdown (restart) and you will see the time report connect when you re-scan the assets.

The fix is either remove the fast boot option, which we have done for Surface Tablets as they cause issues reguarly if not rebooted / shutdown.

Active Discussions

Lansweeper lsagent not scanning/sending when using relay
by  Esben.D   Go to last post Go to first unread
Last post: Today at 12:31:02 PM(UTC)
Lansweeper Check if Netbios is disabled over TCP/IP
by  TaherMD  
Go to last post Go to first unread
Last post: Today at 6:00:51 AM(UTC)
Lansweeper Email attachments
by  krejar   Go to last post Go to first unread
Last post: 8/15/2019 10:15:07 PM(UTC)
Lansweeper HP Printer not showing correctly
by  Fathom  
Go to last post Go to first unread
Last post: 8/15/2019 4:14:55 PM(UTC)
Lansweeper Install LsAgent on Mac
by  Jonnym   Go to last post Go to first unread
Last post: 8/14/2019 10:14:08 AM(UTC)
Lansweeper Asset State Question
by  rtaylor  
Go to last post Go to first unread
Last post: 8/13/2019 5:53:24 PM(UTC)
Lansweeper LSAgent Version
by  roberto.m  
Go to last post Go to first unread
Last post: 8/13/2019 3:33:50 PM(UTC)