Notification

Icon
Error

Dell Serial numbers in Lansweeper - Something needs to be fixed

Posted: Thursday, July 11, 2019 8:34:38 PM(UTC)
louisa.j

louisa.j

Member Original PosterPosts: 1
0
Like
We are using scanners to verify inventory in Lansweeper as many know Dell and other company's don't list the full serial number in the resister so when we scan the serial number into the search field nothing will come up because Lansweeper will only search for that exact number which is the whole serial number that is scanned and Lansweeper only has partial. This is a frustrating flaw on both the computer/monitor maker and Lansweeper. IS there anything being done about this?
Brick wall

MIS Helpdesk Technician
Alaska Power And Telephone
www.aptalaska.com
Esben.D
#1Esben.D Member Administration Posts: 1,982  
posted: 7/12/2019 8:23:19 AM(UTC)
Serial number for a computer and for a monitor are stored in different locations. The only way Lansweeper can do anything about it is if the data that is coming from the computers is scanned incorrectly.

If the computer stores the serial number incorrectly, there is not much we can do. For the monitor, you can check with the monitorinfoview tool.

The serial number information for Windows assets is pulled from WMI class win32_computersystemproduct.

You can run the command below in CMD to check what the WMI has as data.
Quote:
wmic path win32_computersystemproduct

Active Discussions

Lansweeper Only 1 Basic Action not working?
by  DotWAD   Go to last post Go to first unread
Last post: Yesterday at 6:17:05 PM(UTC)
Lansweeper Mapped Drives Incorrect
by  cycleheat  
Go to last post Go to first unread
Last post: Yesterday at 5:21:32 PM(UTC)
Lansweeper Help on creating report list from security groups
by  sc00bs   Go to last post Go to first unread
Last post: Yesterday at 4:52:39 PM(UTC)
Lansweeper Will someone at Lansweeper please take my money?
by  sbAYVdQu  
Go to last post Go to first unread
Last post: Yesterday at 3:31:33 PM(UTC)
Lansweeper Monitor open process
by  Renato   Go to last post Go to first unread
Last post: Yesterday at 3:10:48 PM(UTC)
Lansweeper Duplicate assets (Servers)
by  kjstech  
Go to last post Go to first unread
Last post: Yesterday at 2:34:14 PM(UTC)
Lansweeper Office 365 32bit vs 64bit?
by  CyberCitizen   Go to last post Go to first unread
Last post: Yesterday at 7:22:38 AM(UTC)
Lansweeper "add cc user" doesn't show the correct listings
by  JLPingree  
Go to last post Go to first unread
Last post: 7/6/2020 8:12:44 PM(UTC)