Notification

Icon
Error

User association report query - List all Active Directory users that don't have an asset of type X associated

Posted: Monday, June 24, 2019 5:38:51 PM(UTC)
dan508

dan508

Member Alpha Tester Original PosterPosts: 3
0
Like
Hi all.
slowly learning SQL, and I need a bit of assistance on this one query.
I want to query all Active directory users that don't have an asset of type 909 assigned to them. To do this, I have the following script, but it isn't working :(

select username
from tblADusers
where not exists
(select tbladusers.username
,tblAssetUserRelations.AssetID
,tblassets.Assettype

from tblADusers
inner join tblassetuserrelations on tbladusers.username=tblassetuserrelations.username
inner join tblAssets on tblAssetuserrelations.AssetID=tblAssets.AssetID
where tblassets.assettype =909
)


If I run the sub Query, it pull in all AD users that do have asset type 909 assigned to them. so shouldn't it be as simple as running a query to pull the user that aren't in the sub query?

Any help will be appreciated.

Thanks in advanceBrick wall ,
Dan
endyk
#1endyk Member Posts: 24  
posted: 6/26/2019 9:47:25 PM(UTC)
Hello Dan,

I think this should do it for you.

SELECT tbladusers.username,
tblAssetUserRelations.AssetID,
tblassets.Assettype
FROM tblADusers
INNER JOIN tblassetuserrelations ON tbladusers.username=tblassetuserrelations.username
INNER JOIN tblAssets ON tblAssetuserrelations.AssetID=tblAssets.AssetID
WHERE tblassets.assettype <> 909

Active Discussions

Lansweeper how to add windows and office licenses manually.
by  cesar.ti   Go to last post Go to first unread
Last post: 8/23/2019 7:32:10 PM(UTC)
Lansweeper User roles and permissions
by  RKCar  
Go to last post Go to first unread
Last post: 8/23/2019 6:23:38 PM(UTC)
Lansweeper Deployment condition
by  RKCar   Go to last post Go to first unread
Last post: 8/23/2019 4:07:30 PM(UTC)
Lansweeper HP Printer not showing correctly
by  JacobH  
Go to last post Go to first unread
Last post: 8/23/2019 1:32:54 PM(UTC)
Lansweeper Moving Assets in Location not Saving
by  brodiemac   Go to last post Go to first unread
Last post: 8/23/2019 12:23:04 PM(UTC)
Lansweeper Scanning includes IOS devices even though I exclude them??
by  steveb  
Go to last post Go to first unread
Last post: 8/22/2019 11:05:33 PM(UTC)
Lansweeper lsagent not scanning/sending when using relay
by  Esben.D   Go to last post Go to first unread
Last post: 8/19/2019 12:31:02 PM(UTC)
Lansweeper Check if Netbios is disabled over TCP/IP
by  TaherMD  
Go to last post Go to first unread
Last post: 8/19/2019 6:00:51 AM(UTC)