Notification

Icon
Error

How to scan assets on a different network - I would like to scan some assets on a different network

Posted: Tuesday, June 25, 2019 10:04:36 PM(UTC)
twpseaton

twpseaton

Member Original PosterPosts: 2
0
Like
I am trying the trial version staring today. I setup all my scanning on my domain with no issues. I have some switches on my wireless side that I would like to inventory. I did setup the LSagent for one server with no problem but I would like to scan a full scope for my switches. I don't see how to do that on another network.
Esben.D
#1Esben.D Member Administration Posts: 1,895  
posted: 6/28/2019 9:24:52 AM(UTC)
If there is no trust between the domains you can follow this article: https://www.lansweeper.c...knowledgebase/untrusted/

You could also set up an additional scanning server in the other domain: https://www.lansweeper.c...ltiple-scanning-servers/
twpseaton
#2twpseaton Member Original PosterPosts: 2  
posted: 6/28/2019 2:05:04 PM(UTC)
This article looks like it will work if I was on the same network. Thanks for this info. My wireless side is on a completely different network. There is no communication between the two. I am hoping there is a way I would be able to scan both networks in the same database.
Is there a probe I can setup that will have a cloud connector? I have used that on our existing asset management software. I am looking for a better software and so far Lansweeper looks like it will do everything we would want except this last part.
CyberCitizen
#3CyberCitizen Member Posts: 228  
posted: 7/1/2019 3:39:08 AM(UTC)
Maybe using LSAgent to report etc, but you would lose deployment features if not on the same network / trusted etc
Esben.D
#4Esben.D Member Administration Posts: 1,895  
posted: 7/1/2019 3:52:36 PM(UTC)
Can you not put a scanning server in your wireless network? An additional scanning server would be able to scan the wireless network and just connects back to your main database.

Otherwise, yeah, LsAgent is also an option.

Active Discussions

Lansweeper Vmware Vcenter and Hosts not scanning
by  pkamacho   Go to last post Go to first unread
Last post: Today at 8:33:17 PM(UTC)
Lansweeper Helpdesk Ticket "On-Hold"
by  Chris1052  
Go to last post Go to first unread
Last post: Today at 7:44:01 PM(UTC)
Lansweeper SNMPv3 Scanning of Cisco Devices
by  Bruce.B   Go to last post Go to first unread
Last post: Today at 7:40:08 PM(UTC)
Lansweeper Object reference not set to an instance of an object
by  Bruce.B  
Go to last post Go to first unread
Last post: Today at 6:33:18 PM(UTC)
Lansweeper New Exchange server feature scanning
by  Thomas D.   Go to last post Go to first unread
Last post: Today at 5:00:51 PM(UTC)
Lansweeper AD Users and email
by  CyberCitizen  
Go to last post Go to first unread
Last post: Today at 12:40:54 AM(UTC)
Lansweeper Distrubution Center workstation Map
by  CGIMana79   Go to last post Go to first unread
Last post: Yesterday at 6:00:44 PM(UTC)
Lansweeper Starting ticket # for helpdesk
by  AEM IT  
Go to last post Go to first unread
Last post: Yesterday at 5:17:22 PM(UTC)