Notification

Icon
Error

Top 5 CPU utilization

Posted: Tuesday, April 23, 2019 10:17:49 AM(UTC)
Esben.D

Esben.D

Member Administration Original PosterPosts: 1,685
0
Like
This report is also highlighted in this blog post.

The report gives a top 5 of assets which have the highest average CPU usage as scanned by the performance counters. Please note that performance counter scanning has to be manually enabled. Additionally, this feature is only available in Lansweeper 7.1 or higher.

Code:
Select Top 5 tblAssets.AssetID,
  tblAssets.AssetName,
  Cast(Avg(tblPerformanceCountersScanMetric.Value) As int) As
  [Average CPU usage in %],
  Coalesce(tsysOS.Image, tsysAssetTypes.AssetTypeIcon10) As icon,
  Max(tblPerformanceCountersScan.ScanDateTime) As [Last scan]
From tblAssets
  Inner Join tblAssetCustom On tblAssets.AssetID = tblAssetCustom.AssetID
  Inner Join tsysAssetTypes On tsysAssetTypes.AssetType = tblAssets.Assettype
  Inner Join tblPerformanceCountersScan On tblAssets.AssetID =
    tblPerformanceCountersScan.AssetId
  Inner Join tblPerformanceCountersScanMetric On tblPerformanceCountersScan.Id =
    tblPerformanceCountersScanMetric.PerformanceCountersScanId
  Left Join tblPerformanceCountersScanMetricIdentifier On
    tblPerformanceCountersScanMetricIdentifier.Id =
    tblPerformanceCountersScanMetric.PerformanceCountersScanMetricIdentifierId
  Inner Join tsysPerformanceCounterMetric On tsysPerformanceCounterMetric.Id =
    tblPerformanceCountersScanMetric.Metric
  Left Join tsysOS On tsysOS.OScode = tblAssets.OScode
Where tsysPerformanceCounterMetric.[Group] = 'CPU' And tblAssetCustom.State = 1
Group By tblAssets.AssetID,
  tblAssets.AssetName,
  Coalesce(tsysOS.Image, tsysAssetTypes.AssetTypeIcon10)
Having Max(tblPerformanceCountersScan.ScanDateTime) > GetDate() - 7
Order By [Average CPU usage in %] Desc
no1welshboyo
#1no1welshboyo Member Posts: 2  
posted: 4/24/2019 10:04:47 AM(UTC)
Hi,

Whenever I try and create this report I get the following error message

"In aggregate and grouping expressions, the ORDER BY clause can contain only aggregate functions and grouping expressions"

Any ideas what is wrong?

Many thanks
Esben.D
#2Esben.D Member Administration Original PosterPosts: 1,685  
posted: 4/24/2019 10:43:04 AM(UTC)
It was a typo at the end of the report. I've updated the original.
no1welshboyo
#3no1welshboyo Member Posts: 2  
posted: 4/24/2019 10:52:35 AM(UTC)
Thats great that works now thank you!

Active Discussions

Lansweeper How to scan assets on a different network
by  twpseaton   Go to last post Go to first unread
Last post: Yesterday at 10:04:36 PM(UTC)
Lansweeper How do you scan your assets on your network?
by  OycAdmin  
Go to last post Go to first unread
Last post: Yesterday at 8:48:11 PM(UTC)
Lansweeper Lansweeper warnings sent to an email
by  MilicaM   Go to last post Go to first unread
Last post: Yesterday at 2:23:29 PM(UTC)
Lansweeper ShellRunAs action in Lansweeper
by  DavidL  
Go to last post Go to first unread
Last post: Yesterday at 11:58:07 AM(UTC)
Lansweeper Location -> ipLocation Undefined
by  Michaelvds   Go to last post Go to first unread
Last post: Yesterday at 9:58:03 AM(UTC)
Lansweeper Changing/Editing tblComputerSystem.DomainRole
by  Esben.D   Go to last post Go to first unread
Last post: 6/24/2019 2:41:17 PM(UTC)
Lansweeper Version Check Page
by  Esben.D  
Go to last post Go to first unread
Last post: 6/24/2019 2:37:43 PM(UTC)