Notification

Icon
Error

Disable IE11 on W10

Posted: Thursday, April 18, 2019 12:51:14 PM(UTC)
Esben.D

Esben.D

Member Administration Original PosterPosts: 1,683
0
Like
This deployment package will run a script that will disable the IE11 feature on Windows 10.

Before running the deployment, download the scripts attached below the report and place them in the Packageshare\Scripts folder.

Once you have the scripts in the folder, you can use the report below to deploy it on all Windows 10 machines with Internet Explorer 11 installed.

Code:
Select Top 1000000 tblAssets.AssetID,
  tblAssets.AssetName,
  tblAssets.Domain,
  tblAssets.Username,
  tblAssets.Userdomain,
  Coalesce(tsysOS.Image, tsysAssetTypes.AssetTypeIcon10) As icon,
  tblAssets.IPAddress,
  tsysIPLocations.IPLocation,
  tblAssetCustom.Manufacturer,
  tblAssetCustom.Model,
  tsysOS.OSname As OS,
  tblAssets.SP,
  tblAssets.Lastseen,
  tblAssets.Lasttried,
  tblFeatureUni.featureName As FeatureName,
  tblFeatureUni.featureCaption As FeatureCaption,
  tblFeatureUni.addedDate As DateAdded,
  tblFeature.Lastchanged As LastChanged
From tblAssets
  Inner Join tblAssetCustom On tblAssets.AssetID = tblAssetCustom.AssetID
  Inner Join tsysAssetTypes On tsysAssetTypes.AssetType = tblAssets.Assettype
  Inner Join tblFeature On tblAssets.AssetID = tblFeature.AssetId
  Inner Join tblFeatureUni On tblFeatureUni.featUniID = tblFeature.featUniId
  Inner Join tsysIPLocations On tsysIPLocations.LocationID =
    tblAssets.LocationID
  Inner Join tblState On tblState.State = tblAssetCustom.State
  Left Join tsysOS On tblAssets.OScode = tsysOS.OScode
Where tsysOS.OSname = 'Win 10' And tblFeatureUni.featureCaption Like
  '%Internet Explorer%' And tblState.Statename = 'Active'
Order By tblAssets.Domain,
  tblAssets.AssetName,
  FeatureCaption
Handles attachments
IE11_Scripts.zip (1kb) downloaded 38 time(s).
Disable IE11 FeatureDownload Package
DescriptionBefore running this package, ensure you have placed disable_IE11.ps1 in the Packageshare\Scripts folder. Please note that a reboot is required to complete the IE11 disable.

You can enable the reboot final action below if you would like the deployment package to automatically reboot the machine once it has finished.
Final ActionNothing
Max. Duration15 min(s), 0 hour(s)
RescanNo
Steps
1. Check OS architecture
TypeCondition
SuccessGo To Step 3
FailureGo To Step 2
Conditions
OS Architecture Is 32 Bit
2. Run disable script
TypeScript
Return Codes 0,1641,3010
SuccessStop (Success)
FailureStop (Failure)
Command powershell.exe -executionpolicy bypass -file "{PackageShare}\Scripts\disable_IE11_x64.ps1"
3. Run disable script x86
TypeScript
Return Codes 0,1641,3010
SuccessStop (Success)
FailureStop (Failure)
Command powershell.exe -executionpolicy bypass -file "{PackageShare}\Scripts\disable_IE11_x86.ps1"

Active Discussions

Lansweeper How to modify scan schedule for multiple scanning targets?
by  aturkovich   Go to last post Go to first unread
Last post: Yesterday at 3:46:04 PM(UTC)
Lansweeper Changing/Editing tblComputerSystem.DomainRole
by  Esben.D  
Go to last post Go to first unread
Last post: Yesterday at 2:41:17 PM(UTC)
Lansweeper Version Check Page
by  Esben.D   Go to last post Go to first unread
Last post: Yesterday at 2:37:43 PM(UTC)
Lansweeper warranty information missing
by  Esben.D  
Go to last post Go to first unread
Last post: Yesterday at 2:33:03 PM(UTC)
Lansweeper Dell Switch Servicetag
by  Esben.D   Go to last post Go to first unread
Last post: Yesterday at 2:12:22 PM(UTC)
Lansweeper Office 365 ProPlus not detected in a few PCs
by  Esben.D  
Go to last post Go to first unread
Last post: Yesterday at 2:10:44 PM(UTC)
Lansweeper Imageright Installation
by  CyberCitizen   Go to last post Go to first unread
Last post: Yesterday at 1:01:30 AM(UTC)
Lansweeper Is the conditional step for OS arch broken?
by  CyberCitizen  
Go to last post Go to first unread
Last post: Yesterday at 1:00:54 AM(UTC)