Notification

Icon
Error

Remote screenshot error on 2008 R2 server

Posted: Monday, February 27, 2012 7:16:51 PM(UTC)
ifm

ifm

Member Posts: 113
0
Like
When I try to use Lansweeper Remote screenshot (4.0.0.89) on a Windows 2008 R2 Standard x64 server I get this error:

==============================================
Error
==============================================
(X) A device attached to the system is not functioning, check the file association of .jpg files.
==============================================

.jpg files are associated with "Photo Gallery Viewer"
Screenshot works fine on Windows 7 x64.

Any thoughts on how to fix this?
Lansweeper
#1Lansweeper Member Administration  
posted: 2/28/2012 5:30:02 PM(UTC)
Could you try associating .jpg files with some other program, Internet Explorer for instance. Right-click on a .jpg file on the server and choose Open With/Choose Default Program. Select a program and check “Always use the selected program to open this kind of file”. Then click OK.
ifm
#2ifm Member  
posted: 2/28/2012 6:04:35 PM(UTC)
Hmm, it seems like "Photo Gallery Viewer" is the default viewer on 2008 R2 server, but the application is not installed!

I set the association to Internet Explorer, and now it "works".
Thank you!
Lansweeper
#3Lansweeper Member Administration  
posted: 2/28/2012 6:06:39 PM(UTC)
ifm wrote:
Hmm, it seems like "Photo Gallery Viewer" is the default viewer on 2008 R2 server, but the application is not installed!

A few other customers have reported this issue, which seems to be specific to this particular operating system.

Active Discussions

Lansweeper Include Asset Comments in Search?
by  MikeMc   Go to last post Go to first unread
Last post: Today at 9:57:45 PM(UTC)
Lansweeper Complex Report on all Computers
by  MikeMc  
Go to last post Go to first unread
Last post: Today at 9:16:10 PM(UTC)
Lansweeper Win10 Anniversary Update recognition
by  rseiler   Go to last post Go to first unread
Last post: Today at 9:04:59 PM(UTC)
Lansweeper Linux SSH Certificate config
by  AdmJLovejoy  
Go to last post Go to first unread
Last post: Today at 8:30:11 PM(UTC)
Lansweeper Deployment scripts not working on Windows 10
by  greyclear   Go to last post Go to first unread
Last post: Today at 6:04:22 PM(UTC)
Lansweeper Allowed Administrators - Enhancements
by  MickMD  
Go to last post Go to first unread
Last post: Today at 4:50:07 PM(UTC)
Lansweeper Is there a help desk database dictionary?
by  StumpyJoe64   Go to last post Go to first unread
Last post: Today at 3:01:14 PM(UTC)
Lansweeper Voting Option in Helpdesk
by  Frazier  
Go to last post Go to first unread
Last post: Yesterday at 12:35:01 AM(UTC)